03 August 2019

Welke telefoons kunnen draadloos opladen?

Je smartphone draadloos opladen scheelt een hoop gedoe. Door draadloos opladen heb je nooit meer het probleem van oplaadkabeltjes die je kwijtraakt of waar continu een knoop in zit. De meeste mensen kennen draadloos opladen van de elektrische tandenborstel. Hierbij hoef je geen stroomkabel in de tandenborstel te steken, maar zet je de borstel alleen op een inductielader. 

Het draadloos opladen van je smartphone werkt op dezelfde manier. Door middel van elektromagnetische inductie wordt de energie van de lader doorgestuurd naar een ontvanger aan de achterkant van de telefoon. Om de batterij op te laden, zet de ontvanger in de telefoon de energie om naar elektriciteit. 

Qi is de standaard voor het draadloos opladen van je smartphone. De meeste nieuwe smartphones bezitten al een ingebouwde Qi ontvanger. Deze telefoons kunnen direct gebruikt worden met een draadloze oplader. Andere smartphones zijn voorbereid op draadloos opladen. Deze hebben een speciale achterkant of draadloze laadpatch, waardoor deze ook gebruikt kunnen worden met een draadloze oplader.

Als je een geschikte smartphone voor draadloos opladen hebt, hoef je er alleen nog maar een draadloze oplader bij te zoeken. De technologie hiervoor is universeel. Je hebt namelijk niet per se een Samsung oplader nodig om een Samsung smartphone op te laden.

Hieronder vindt u een lijst met populaire modellen die geschikt zijn voor draadloos opladen. Alle nieuwe telefoons die nieuw op de markt komen, zullen voorzien zijn van de mogelijkheid om draadloos op te laden. 

  • Apple: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus
  • Google: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6
  • HTC: Droid DNA, Windows Phone 8X
  • LG: G2, G3, G6, G6 Plus, G7, Lucid 2, Lucid 3, Optimus F5, Optimus G Pro, Optimus It L-05E, Spectrum 2, Vu 2, Vu 3, V30, V30 Plus
  • Microsoft: Lumia 950, Lumia 950 Dual Sim, Lumia 950 XL, Lumia 950 XL Dual Sim
  • Samsung: Galaxy S6, Galaxy S6 Active, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Plus, Galaxy S7, Galaxy S7 Active, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8, Galaxy S8 Active, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy Note 8, Galaxy Leader 8, W2016
  • Sony: Xperia Z3V, Xperia Z4V, XperiaXZ2